Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~

de Dana_Retetegg in Mancaruri de post, 30 Mar 2011 | 13639 vizualizari

 

M-am gandit sa ofer astazi o idee delicioasa pentru toti cei care tin post. Dovada ca se poate manca bine si gustos si in post, numai dorinta si vointa sa fie :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr orez,
  • 1 cutie cu ciuperci taiate,
  • 6 linguri pasta de tomate,
  • 1/2 ardei rosu taiat cuburi mici,
  • 2 morcovi tocati marunt,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 foaie de dafin,
  • 3-4 boabe de piper,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • oregano,
  • cimbru,
  • 1 cub concentrat de legume,
  • patrunjel verde,
  • 3 linguri de ulei,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~:

Intr-o cratita am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat morcovul si ceapa (eu le-am tocat impreuna). Am adaugat si 2-3 linguri de apa si am tinut la foc mediu pana s-au calit.

Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.

Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.

Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.

Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.

Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.

Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

babi5 1

03.09.2013, 08:44

DIANA B 1

03.04.2015, 08:39

Mi se pare tare buna ptr ziua de azi , asa ca ureaza-mi spor la gatit ,,PILAF CU CIUPERCI SI SOS DE ROSII "

DIANA B 1

03.04.2015, 13:04

Ce mancare gustoasa si aromata mi-a iesiiiiiit , ms mult Dana ptr reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu usturoi